Asperges uit de oven
|
Tijd: 25 min. + 10 min. in de oven
Ingrediënten: 2 personen
|
-
10 witte asperges
-
5 plakken ham
-
snufje zout en peper
-
geraspte kaas
-
eventueel peterselie
|
Bereiding:
|
-
Verwarm je oven voor op 200 graden.
-
Schil de asperges met een dunschiller.
-
Snij het houtachtige onderkantje eraf (ongeveer 1-2cm)
-
Schil voorzichtig vanaf net onder het kopje naar onder.
-
Kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar, maar zorg er goed voor dat ze niet te gaar worden, want ze gaan ook nog even in de oven.
-
Wikkel om elke asperge een half plakje ham.
-
Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal.
-
Breng ze op smaak met een snufje zout en peper.
-
Als laatste strooi je wat geraspte kaas over de asperges.
Zet de asperges ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Tip: je kunt ook "bechamelsaus" maken en dit over de asperges gieten, beetje geraspte kaas
eroverheen en dan in de oven.
|